День поля -2016 Миронівський Інститут пшениці ім. В.М. Ремесла

Новини

   Директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Кабанець Віктор Михайлович та заступник директора з наукової роботи Собко Микола Геннадійович 16 червня 2016 року відвідали Миронівський інститут пшениці імені В.М. Ремесла НААН, на базі якого пройшов Міжнародний день поля «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування», в якому окрім вітчизняних аграріїв участь у святі взяли представники насіннєвих компаній та сільгоспвиробники з Угорщини, Молдови, Білорусі та Литви.

   Вітальним словом День поля відкрив директор Олександр Демидов. Зокрема він говорив про успіхи інституту в міжнародному співробітництві з Угорщиною та Молдовою, де вже випробовуються миронівські сорти, про майбутнє партнерство з Литвою, Білоруссю, Казахстаном.

Урочистості продовжились нагородженнями. Рішенням ученої ради Миронівського інститут пшениці імені В.М. Ремесла НААН президенту НААН академіку НААН Я.М. Гадзало та генеральному директору ТОВ «Агрохолдинг МС» Герою України Ю.М. Карасику присвоєно звання «Почесний доктор Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН».        За вагомий внесок у популяризацію та поширення сортів миронівської селекції у виробництві Грамотою Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН нагороджений директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН В.М. Кабанець.

    Під час презентацій демонстраційних посівів озимої і ярої пшениці, озимого і ярого ячменю, озимого тритикале обговорювалась якість представлених на демонстраційних посівах сортів та проблеми щодо отримання сталих урожаїв зернових культур, укладались попередні домовленості селекціонерів з виробничниками. У рамках Дня поля був проведений круглий стіл миронівських науковців з представниками насіннєвих компаній Угорщини, Молдови та Білорусі, на якому було досягнуто домовленості про випробування та впровадження у зерновиробництво цих країн сортів миронівської селекції.

DSC05885DSC0589546_IMG_105459_IMG_1087DSC05897DSC05880