Семінар-нарада: «Особливості догляду за посівами сільськогосподарських культур у поточному році

Новини

20 червня 2017 року на базі Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН відбувся семінар-нарада  з питання: «Особливості догляду за посівами сільськогосподарських культур у поточному році”.

У семінарі прийняли участь представники науково-дослідних установ області, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, керівники обласних структур АПК, начальники та спеціалісти управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій.

   Заступник директора з наукової роботи Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Микола Геннадійович Собко проінформував присутніх про фенологічний розвиток основних сільськогосподарських культур і вплив погодно-кліматичних умов, які склалися в умовах цього року на розвиток хвороб, забур’яненість та розповсюдження шкідників в посівах. Проакцентував увагу на оптимальних строках сівби озимих зернових, їх сортовому складі  та особливостях формування урожайності.

     Під час проведення семінару учасники мали можливість ознайомитися з особливостями розвитку озимих  культур в 2017 році в залежності від строків сівби, способів обробітку ґрунту та сортового складу, оглянути демонстраційно-технологічні полігони, на  яких було представлено понад 500 сортів та гібридів сільськогосподарських культур (озима пшениця, жито, тритикале, озимий ячмінь, овес, просо, гречка, соя, кукурудза,  соняшник, льон).

IMG_1369 IMG_1382 IMG_1393 IMG_1411 IMG_1414 IMG_1421