6 березня 2014 року Центром наукового забезпечення агропромислового виробництва разом з Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації на базі Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН за участі науковців з інституту землеробства НААН, інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, генерального директора МНПА «Наномікс», начальника управління контролю якості насіння та садивного матеріалу Державної інспекції сільського господарства в Сумській області, регіонального консультанта «Август-України» в Сумській області, керівників і спеціалістів агроформувань області, агрономів, фермерів, проведено майстер-клас «Стан та розвиток зерновиробництва області в 2014 році».

Модератором майстер класу, був заступник директора з наукової роботи Собко М.Г.

З вступним словом щодо раціонального вирощування та важливості заходів по збереження озимих культур, виступив директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Кабанець В.М.

На стані та перспективах розвитку галузі в регіоні, зупинилась Боронос А.І. – заступник директора Департаменту (начальник управління виробництва продукції рослинництва та харчової промисловості).

Про перспективи розвитку зернової галузі в Україні та особливості вирощування ярих зернових культур в умовах 2014 року відмітив Юла В.М., завідувач лабораторії зернових культур  ННЦ «Інститут  землеробства НААН

Стан рослин в озимих агроценозах та першочергові заходи по догляду за ними, а також регіональні технології вирощування зернових колосових культур були висвітлені в доповіді Собка М.Г. – заступник директора з наукової роботи Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН

На технологічних аспектах вирощування зернових культур зупинився Цехмейструк М.Г., завідувач відділом рослинництва Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН.

Генеральний директор МНПА «Наномікс» Чувурін О.В.  випустив з доповіддю про важливість впливу мікроелементів та природних енергетичних кислот на підвищення врожайності зернових культур.

На насінництві сільськогосподарських культур в сучасних умовах зупинився Шаповал А.А., завідувач відділом насінництва ННЦ Інститут землеробства НААН.

З доповіддю про Характеристику нових сортів зернових колосових культур придатних для поширення в умовах Сумської області, виступила Дубовик О.О., науковий співробітник Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

Іванов Є.М., начальник управління контролю якості насіння та садивного матеріалу Державної інспекції сільського господарства в Сумській області зупинився на питаннях якості насіння ярих зернових культур під урожай 2014 року.

Про досвід вирощування 80 центнерного врожаю озимої пшениці щорічно доповідав Мартиненко М.І., головний технолог «Райз Максимко»

І в заключенні виступив регіональний консультант «Август-Україна» в Сумській області Моргун М.М., з доповіддю про фітосанітарний стан посівів озимих культур, прогноз його розвитку та інтегрована система захисту рослин.

На практичній частині було розглянуто наступні важливі та актуальні питання в галузі рослинництва, а саме:

–         Методи визначення життєздатності озимих рослин.

–         Рослинна діагностика зернових культур в системі живлення.

–         Результати екологічного випробування сортів та гібридів зернових культур в 2013 році.

–         Способи та методи визначення біологічної врожайності зернових культур.

2

1

3

4

5

Залишити відповідь