Участь в семінарі з питань застосування мікродобрив

Новини

    15 вересня 2016 року науковці Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН прийняли участь в семінарі з питань застосування мікродобрив, який проходив в Сумському національному аграрному університеті під егідою Сумської обласної державної адміністрації, Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА та за сприяння Українського державного науково-дослідного інституту нанобіотехнологій та ресурсозбереження, Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України та САП «Родючість, ТОВ».

   Учасниками семінару стали фахівці вищезазначених установ, викладачі та студенти факультету агротехнологій та природокористування СНАУ. Із зацікавленістю присутні слухали доповідь  президента Українського ДНДІ нанотехнологій ресурсозбереження Володимира Линника про основні напрямки досліджень цієї наукової установи.

    Директор САП «Родючість, ТОВ» Юрій Гедерим розповів про те, яких результатів досягнуто на закладених дослідних ділянках озимого ячменю та озимої пшениці площею 180 га, зокрема це зниження собівартості та підвищення врожайності культур.

   Керівник відділу рослинництва та агрохімії ТОВ «Науково-виробнича компанії «Аватар» Ольга Капітанська розповіла про інноваційні мікроелементні комплекси «Аватар» для захисту та підвищення продуктивності основних сільськогосподарських культур. Про результати практичного застосування мікродобрив «Аватар» на посівах озимих культур в умовах Сумської області говорив і головний агроном САП «Родючість, ТОВ» Віктор Шевченко.img_1842 img_1854 img_1873