Науково-практичний семінар на тему: «Як зробити свинарство успішним».

Новини

Інститутом сільського господарства Північного Сходу НААН України спільно з Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації та Сумським національним аграрним університетом проведено науково-практичний семінар на тему: «Як зробити свинарство успішним».

  Участь у заході взяли керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, науковці Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України та Сумського національного аграрного університету, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

  Про стан та перспективи розвитку галузі свинарства в області проінформував заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Петро Турчин.

  Про епізоотичну ситуацію в Україні та області щодо африканської чуми свиней та шляхи недопущення занесення даного захворювання доповів Науменко Віктор Іванович – начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

  Олександр Бордун – старший науковий співробітник Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України наголосив на особливостях вирощування ремонтного молодняку свиней.

  Повод Микола Григорович – професор кафедри технології кормів і годівлі тварин Сумського національного аграрного університету, доктор с/г наук зосередив увагу присутніх на сучасних технологіях вирощування свиней. Ознайомив присутніх з сучасною лабораторією.

  Як досягти максимального збереження продуктивності репродуктивного поголів’я свиней на фермі доповів консультант Чеської компанії ТЕКРО, кандидат ветеринарних наук Бабань Олександр Анатолійович.

  Про проблеми шлунково-кишкових захворювань поросят та їх диференціальну діагностику висвітлила Оксана Шкромада – професор, доктор ветеринарних наук кафедри терапії Сумського національного аграрного університету.

  Технолог по виробництву комбікормів ТОВ «Астарта» Забара Григорій Миколайович та консультант ТОВ «Тандем 2002» Черниш Сергій Володимирович в своїх виступах розповіли про новітні методи приготування комбікормів, кормових добавок.

   По завершенню програми науково-практичного семінару відбулася дискусія та обмін думками.