День поля «Контрольний обмолот зернових колосових культур урожаю 2019 року»

Новини

   23 липня 2019 року на базі  Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН відбувся День поля  «Контрольний обмолот зернових колосових культур урожаю 2019 року».

    В роботі спільного заходу Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН з мережею державних дослідних господарств та Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації приймали участь почесні гості:

– керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Живицький Дмитро Олексійович;

– Перший віце-президент  Національної академії аграрних наук України академік НААН,  Гладій Михайло Васильович;

– директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації – Маслак Олександр Миколайович;

– заступник голови Сумської районної ради Салогуб Анатолій Миколайович;

– голова Садівської сільської ради – Масалітіна Надія Іванівна;

– заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК;

– керівники та спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій;

– керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств регіону усіх форм власності;

– представники провідних наукових селекційних установ України;

– представники комерційних компаній;

– представники державних обласних та районних засобів масової інформації.

  На початку заходу від імені хліборобів Сумщини, керівнику апарату Сумської обласної державної адміністрації Живицькому Дмитру Олексійовичу та Першому віце-президенту  Національної академії аграрних наук України, академіку НААН Гладію Михайлу Васильовичу був вручений  хлібний коровай, як запоруку достатку та добробуту Сумщини.

  З вітальним словом до учасників заходу звернувся керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Живицький Дмитро Олексійович, акцентувавши увагу на тому, що цей тематичний захід дає можливість аграріям Сумської області зорієнтуватись на впровадженні найсучасніших технологій в аграрному секторі та підвищенні рентабельності виробництва.

   Привітав учасників заходу  Перший віце-президент  Національної академії аграрних наук України, академік НААН Гладій Михайло Васильович. Він висловив впевненість, що проведення такого практичного семінару – День поля дає можливість яскраво і ефективно презентувати свої наукові здобутки в аграрній галузі.

Директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Кабанець Віктор Михайлович проінформував про особливості проведення комплексу збиральних робіт ранніх зернових колосових культур урожаю 2019 року.

  Надалі учасники семінару прийняли участь в наочній демонстрації контрольного обмолоту дослідних ділянок для визначення кількісних та якісних показників озимих зернових колосових  культур. Науковий супровід і коментарі за отриманими результатами провів заступник директора з наукової роботи Собко Микола Геннадійович.

 Для аграріїв програмою заходу передбачений огляд демонстраційно-технологічних полігонів з агроекологічного випробування сортів та гібридів пізніх сільськогосподарських культур провідних селекційних установ України та комерційних структур.

  Присутнім були вручені інформаційні матеріали, рекомендації, буклети, прайс-листи з пропозиціями на придбання насіннєвого матеріалу сільгоспкультур під урожай 2020 року.

DSC00960

DSC00967

DSC00982DSC01095DSC01060

DSC01106

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
DCIM100MEDIADJI_0010.JPG
DCIM100MEDIADJI_0010.JPG
DCIM100MEDIADJI_0018.JPG
DCIM100MEDIADJI_0018.JPG