Науково-практична конференція на тему: «Стан озимих рослин, методи визначення їх життєздатності в зимовий період та догляд за ними навесні 2018 року».

Новини

   30 січня 2018 року на базі Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН згідно спільного плану роботи з Департаментом агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації та за участі провідних науковців Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла, Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, керівників і спеціалістів агроформувань області, фермерів проведено науково-практичну конференцію: «Стан озимих рослин, методи визначення їх життєздатності в зимовий період та догляд за ними навесні  2018 року».

    Модератором даного заходу  був заступник директора з наукової роботи Собко М.Г.

   На стані та перспективах розвитку галузі в регіоні  зупинилась  Клименко Марина Олексіївна, начальник відділу сприяння розвитку агропромислового виробництва, охорони праці та харчової промисловості Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації.

  Стан рослин в озимих агроценозах та першочергові заходи по догляду за ними, а також заходи щодо повної реалізації потенціалу колосових зернових культур у 2018 році були висвітлені у повідомленні Собка М.Г., заступника директора з наукової роботи Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

   Щодо сортового складу та насінництва озимих зернових культур в сучасних умовах наголошено у виступі завідувача лабораторії селекції озимої пшениці Миронівського інституту пшениці ім. В. М. Ремесла НААН Гуменюка Олександра Володимировича.

 На технологічних аспектах вирощування озимих зернових культур зупинився Єгоров Дмитро Костянтинович,  завідувач лабораторії селекції та генетики жита озимого Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН.

   Висвітлювались також питання догляду за посівами, захисту їх від бур’янів та хвороб, внесення добрив в ракурсі отримання не тільки високих врожаїв, а й збереження ґрунтів, отримання максимальних прибутків з 1 га  озимих зернових. Представники компаній внесли свої пропозиції по забезпеченню ресурсами комплексу сільськогосподарських робіт у 2018 році.

   Науковці надали практичні поради, які варто використовувати в роботі сільськогосподарських підприємств. Особливої уваги заслуговують рекомендації щодо оптимізації використання ресурсів для отримання максимального прибутку.

   На практичній частині було розглянуто наступні важливі та актуальні питання сьогодення стосовно озимих рослин, а саме:

– Методи визначення життєздатності озимих рослин.

– Способи рослинної діагностики зернових культур.

DSC03548 DSC03561 DSC03607 DSC03621 DSC03658 DSC03644 DSC03636