Семінар-нарада з питань організації збирання ранніх зернових та зернобобових культур врожаю 2014 року

Новини

Директор Північного науково-інноваційного центру Кабанець Віктор Михайлович 2 липня 2014 року прийняв участь у проведенні семінар-наради з питань організації збирання ранніх зернових та зернобобових сільськогосподарських культур, який проходив на базі Державного підприємства “Дослідного господарства Кутузівка Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України” за участю представників влади, та їх структурних підрозділів, наукових центрів та керівників сільськогосподарських підприємств, голів сільських та селищних рад, представників преси.

Семінар-нарада складався з пленарної та практичної частини.

Відкрив семінар голова Харківської райдержадміністрації Шпарага Ю.І. В нараді прийняв участь та виступив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Данилів Б.В.

З відповідною інформацією щодо роботи Північного науково-інноваційного центру виступив Кабанець В.М.

Також у ході пленарної частини були заслухані рекомендації відповідних контролюючих державних установ, щодо організації проведення безпечних умов всього комплексу збиральних робіт в Харківському районі. Були розглянуті інші питання.

В другій його практичній частині згідно плану проведення учасники семінар-наради мали можливість оглянути механізований збиральний комплекс підприємства який включив в себе зернозбиральні комбайни, механізми для заготівлі соломи для тваринницької галузі, а також загони по лущенню стерні та підготовки грунту під майбутній врожай, технічної допомоги та засобів протипожежної безпеки.

Після огляду техніки учасникам були продемонстровані поля з сучасними сортами озимої пшениці, в першу чергу “Розкішна”, а також “Статна” на яких сьогодні вже сформований добрий врожай. Слід відзначити, що всі оглянуті посіви являються насінницькими, насіння, з яких буде реалізовано в Харківському регіоні, також учасникам нарада продемонстровані поля з посівами силосної та зернової кукурудзи, а на сам кінець був оглянутий демонстраційний полігон сільськогосподарських культур різних сортів та гібридів.

Далі учасникам наради була надана можливість побувати на тваринницькому комплексі підприємства, де їм були продемонстровані сучасний молочний блок та кормовий майданчик. Слід зазначити, що на сьогодні підприємство є одним з лідерів тваринницької галузі в Харківської області. Надій на 1 фуражну корову становить близько 20 л молока від кожної з 1300 корів, а його добовий валовий надій складає майже 30 т.

Коментар огляду практичної частини проводив директор Державного підприємства “Дослідного господарства Кутузівка Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України” Турчин Володимир Якович.

Учасники наради високо оцінили роботу підприємства та мали нагоду поспілкуватися з різних виробничих та інших питань, які турбують виробничників сільськогосподарської продукції в сучасному агропромисловому комплексі регіону та України.

1

3

4

5

14